Гуменюк спрогнозувала, коли атаки рф по Україні будуть ще інтенсивнішими

Читать на русском
Є ймовірність, що настання холодів впливатиме на інтенсивність ударів з боку російської армії.
Фото: Media Center Ukraine, Odesa

Під час сьогоднішньої нічної атаки росія вперше за довгий час застосувала велику кількість безпілотників. Але атаки можуть бути ще інтенсивнішими. Швидше за все, ворог запускатиме більше дронів і ракет після настання холодів.

Про це заявила начальниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк під час брифінгу 3 листопада.

«Людожер і далі захоче вбивати»: у ГУР заявили, що потрібно готуватися до атак росії на енергосистемуУ ГУР заявили, що росія не збирається відмовлятися від терористичних атак на критичну інфраструктуру в осінньо-зимовий період.

За її словами, поки що не можна виключати ймовірність того, що прихід холодів впливатиме на удари з боку росіян. Ймовірно, що під час морозів окупанти вдаватимуться до більш масованих атак.

«Попередні атаки ми оцінювали як точкові. Ми попереджали, що це розвідку. 2, 4, 6 шахедів запущені у зону відповідальності означали, що ворог намагався розвідати розміщення наших засобів ППО», – пояснила Гуменюк.

Спікер додала, що ввечері 2 листопада перед нічним обстрілом росіяни застосували по Одещині надзвукові протикорабельні «Онікси», які були випущені з тимчасово окупованого Криму. Ракети були спрямовані на прибережну зону, проте втратили бойову здатність підлітати до узбережжя.

Нагадаємо, сьогодні вночі росіяни випустили по Україні 40 дронів і керовану авіаційну ракету Х-59. Під удар потрапили Харків, Одеська, Львівська та Івано-Франківська області. Сили ППО збили 24 безпілотники та одну ракету.

Атаку росіян прокоментував президент Володимир Зеленський та пообіцяв відповідь ворогові.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: