Росіяни отримали зворотний ефект від заяв про «перегрупування» – Гуменюк

Читать на русском
Окупанти хотіли спровокувати реакцію Сил оборони України, проте лише посіяли паніку серед своїх солдатів.
фото РБК-Україна

Російські окупанти заявили про свій так званий відхід з лівобережжя Херсонської області, щоб спровокувати реакцію ЗСУ, але її не було. В армії рф почалася паніка.

Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 14 листопада.

В ISW назвали кілька версій появи повідомлень про «перегрупування» рф на ХерсонщиніВкид про перегрупування росіян у Херсонській області може бути частиною інформаційної операції проти України або ж говорити про реальні дискусії в командуванні рф.

«Очевидно, це спроба виміряти готовність та спосіб реагування наших сил на подібні заяви. Оскільки довгий час в інформаційному просторі підігрівалися всі необхідні ресурси, щоб прозвучала така заява. І вони хотіли спровокувати нашу реакцію, а її не було», – пояснила вона.

За словами Гуменюк, росіяни зрозуміли, що отримали фактично зворотний ефект. У їхньому війську почалася паніка, посилився розбрат, і вони були змушені прибрати цю заяву.

«Оскільки там справді морально-психологічна ситуація у підрозділах, що знаходяться на лівому березі, наближена до критичної. Там процвітає дезертирство, суперечки між підрозділами та немає злагодженості. І це все ускладнює бойову роботу за тих умов, коли Сили оборони тиснуть на присутність військ на лівому березі», – додала Гуменюк.

Нагадаємо, вранці 13 листопада російські ЗМІ з посиланням на Міноборони рф повідомили про «перегрупування» військ на Херсонському напрямку, але потім видалили новину. Це сталося на тлі повідомлень про успіхи ЗСУ на лівому березі Дніпра.

У ЦНС допустили, що такі повідомлення можуть бути частиною інформаційної операції проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: