Окупанти під час нічного обстрілу використали складну тактику мішаних атак – Гуменюк

Читать на русском
Цієї ночі, 21 жовтня, під час обстрілу України російські окупанти вперше здійснили одночасний пуск крилатих ракет та КАБів.
Укрінформ

Цієї ночі, 21 жовтня, під час обстрілу України російські окупанти вперше здійснили одночасний пуск крилатих ракет та КАБів.

Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в етері телемарафону.

Наразі спостерігається активізація тактичної авіації, застосування ракетних комплексів наземного базування і пуски ракет разом з КАБами.

«Це однозначно намагання ворогом завдати ракетного удару максимально ефективно для себе, оскільки знають, що по КАБах працювати ми не можемо», – зазначила Гуменюк.

Вона наголосила, що в ніч на 21 жовтня росіянами була застосована складна тактика дуже мішаних атак – практично одночасно спрямовувались з тактичної авіації і керовані авіабомби по фронтових територіях і крилаті ракети типу Х-59 по подальших територіях другого ешелону підготовки, наприклад Кривий Ріг, Миколаївська область і застосовувались ударні беспілотники.

За словами спікерки, фактично все було одночасно і скеровано на виснаження протиповітряної оборони і з максимальним досягненням результату.

Нагадаємо, увечері в п'ятницю, 20 жовтня, у південних та східних областях України оголосили повітряну тривогу через ймовірність ракетних атак.

Відомо, що цієї ночі ворог атакував Кривий Ріг ракетами і дронами-камікадзе. Внаслідок атаки руйнування зазнав об'єкт промислової інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: