Радники Орбана консультували правлячу партію Польщі під час виборів – ЗМІ

Читать на русском
Політичні радники та політтехнологи прем'єр-міністра Віктора Орбана брали участь у передвиборчій кампанії правлячої партії Польщі Право та справедливість, повідомляє портал Polityka.pl.
Фото: Forum

Політичні радники та політтехнологи прем'єр-міністра Віктора Орбана брали участь у передвиборчій кампанії правлячої партії Польщі «Право та справедливість».

Про це повідомляє портал Polityka.pl із посиланням на джерела, пов'язані з виборчою командою «ПіС».

За даними журналістів, керівництво партії вирішило звернутися до радників Орбана влітку, після того, як зі штабу пішов євродепутат Томаш Поремба, а керівництво багатьма процесами перейшло до прем'єр-міністра Матеуша Моравецького.

Зазначається, що хоч радники угорського прем'єра жодного разу не з'являлися в штабі «ПіС», загалом вони суттєво вплинули на перебіг кампанії.

«Вони зробили те, що хотіли, а люди Моравецького та Білана стверджували, що ті допоможуть нам виграти треті вибори поспіль. Вони стверджували, що все, що нам потрібно зробити, – це втілити все те, що вони використовували у себе в Угорщині. Але вони просто не врахували специфіки польських виборів та суспільних настроїв», - сказав неназваний представник штабу партії «ПіС».

Нагадаємо, що за підсумками виборів, що відбулися у Польщі 15 жовтня, правляча партія «Право та справедливість» набрала найбільшу кількість голосів – 35,38%. При цьому вона, швидше за все, не зможе сформувати коаліцію, оскільки всі опозиційні партії набирають у сумі понад 50% голосів.

Раніше ми розповідали, в яких ще країнах-союзниках незабаром відбудуться вибори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: