Три партії Польщі домовилися створити коаліцію та узгодили кандидатуру нового прем'єра

Читать на русском
Лідери польських опозиційних партій Громадянська платформа, Третій шлях та Нові ліві офіційно заявили про готовність сформувати нову парламентську більшість та уряд.
Фото: PAP

Лідери польських опозиційних партій «Громадянська платформа», «Третій шлях» та «Нові ліві» офіційно заявили про готовність сформувати нову парламентську більшість та уряд.

Про це повідомляє портал RMF 24.

Радники Орбана консультували правлячу партію Польщі під час виборів – ЗМІПолітичні радники та політтехнологи прем'єр-міністра Віктора Орбана брали участь у передвиборчій кампанії правлячої партії Польщі Право та справедливість, повідомляє портал Polityka.pl.

Партії висунули на пост прем'єр-міністра голову «Громадянської платформи» Дональда Туска, який уже очолював польський уряд із 2007 по 2014 роки.

«Ми підтвердили лідерам опозиції нашу готовність співпрацювати та створити більшість у парламенті. Ми готові сформувати уряд», – заявив Туск на спільній конференції.

Лідери опозиції вже звернулися до президента Анджея Дуди із закликом «не гаяти час на планування першого засідання уряду, підрахувати більшість і доручити представникам опозиції місію з формування уряду».

«Ми попросимо президента скликати сесію Сейму якнайшвидше. У нас є більшість для обрання прем'єр-міністра», – сказав один із лідерів опозиції Владислав Косиняк-Камиш.

Очікується, що Дуда у вівторок та середу проведе консультації з представниками партій, щоб обговорити це питання.

Нагадаємо, що за підсумками виборів, що відбулися у Польщі 15 жовтня, найбільшу кількість голосів набрала правляча партія «Право та справедливість» – 35,38%. При цьому опозиція набрала понад 50% голосів.

Раніше ми розповідали, в яких ще країнах-союзниках незабаром відбудуться вибори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: