Зеленський провів відеорозмову з президентом Польщі Дудою: про що говорили

Читать на русском
Зеленський привітав Дуду та весь польський народ із Днем незалежності та висловив вдячність польському народові за допомогу українцям в часи російського вторгнення.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський у День незалежності Польщі провів розмову в режимі відеоконференції з президентом цієї країни Анджеєм Дудою. Він зазначив, що міцні відносини України та Польщі важливі для єдності всієї Європи, а разом обидві країни щонайменше вдвічі сильніші.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Офісу президента.

Зеленський привітав Дуду та весь польський народ із Днем незалежності. Він наголосив, що незалежність України завжди буде сильною опорою для свободи Польщі.

«Наші народи – разом з усією Європою – пройшли великий шлях, і завжди, коли ми були по один бік, ми змінювали історію на краще... Як у битвах під Оршею й Замостям, так і зараз, у битві, що триває заради свободи України, а отже, Польщі. Ми виграємо цю битву, бо цінуємо одне одного», — сказав Зеленський.

Також президент висловив вдячність польському народові за допомогу українцям в часи російського вторгнення.

«Єдність Європи - наш спільний інтерес - може бути потужною лише тоді, коли одна з її основ - це союзництво між українською та польською волею, коли ми разом, коли ми разом і у Євросоюзі, і в НАТО, і в усі визначальні моменти нашої спільної історії. Разом ми щонайменше вдвічі сильніші», - додав керівник держави.

Водночас, Анджей Дуда своєю чергою заявив, що його країна продовжить підтримувати Україну в боротьбі з російською агресією та на шляху до членства в НАТО і Європейському Союзі, а також привітав Зеленського з рішенням Європейської комісії щодо початку переговорів про вступ України до ЄС.

Володимир Зеленський у відеорозмові з Анджеєм Дудою привітав Польщу з Днем незалежностіОфіс Президента України

Нагадаємо, сьогодні президент Зеленський згадав річницю деокупації Херсона і ще раз подякував нашим захисникам.

Раніше у Польщі розповіли, без якої домовленості Україна «може не мріяти про вступ до ЄС».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: