Польща призначила нового посла в Україні

Читать на русском
Новим послом Польщі в Україні став Ярослав Гузи. Він не кар'єрний дипломат і останнім часом працював експертом-міжнародником.
twitter.com/PolandMFA

У вівторок, 24 жовтня, у Польщі оголосили про призначення нового посла в Україні, ним став 68-річний історик та журналіст Ярослав Гузи.

Про це йдеться на сторінці МЗС Польщі у Twitter.

Дипломатичний скандал між Україною та Польщею: яку підтримку надавала Варшава під час війниНа тлі дипломатичного скандалу між Польщею та Україною пропонуємо згадати, що саме Варшава зробила для нас після початку повномасштабної війни.

Як відомо, наказ про призначення Ярославу Гузи вручив міністр закордонних справ Збігнєв Рау.

Крім того, керівник відомства вручив накази про призначення послам у В’єтнамі, Боснії й Герцеговині та Анголі.

Ярослав Гузи - соціолог за освітою, в комуністичні часи провадив активну опозиційну діяльність, за що був інтернований. На початку 90-х років був радником міністра оборони, потім займався підприємництвом. Його дружина - відома польська журналістка, гендиректорка телеканалу «Белсат» Агнєшка Ромашевська-Гузи.

Водночас, на посаді посла Польщі в Україні Ярослав Гузи змінить Бартоша Ціхоцького, який обіймає її з лютого 2019 року.

Нагадаємо, нещодавно посла України Василя Зварича викликали в польське МЗС через слова президента Володимира Зеленського. Варшаві не сподобалося, що український лідер заявив, що деякі країни ЄС симулюють солідарність та цим грають на руку росії.

На тлі напруженості у відносинах між Україною та Польщею було скасовано зустріч Володимира Зеленського та Анджея Дуди у Нью-Йорку. А у Польщі заявили, що можуть скоротити підтримку українських біженців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: