ЗСУ дадуть відповідь росіянам на удари по Херсону й Херсонщині – Зеленський

Читать на русском
За його словами, протягом цього тижня українські військові провели декілька успішних операцій з знищення кораблів окупантів у Чорному морі.
Офіс президента

Збройні сили України дадуть відповідь російській армії на удари по Херсону й селам Херсонщини. Зокрема, цей тиждень показав, що українські військові готові дістати російських загарбників де б вони не були.

Про це президент Володимир Зеленський заявив у своєму відеозверненні.

За його словами, протягом цього тижня українські військові провели декілька успішних операцій з знищення кораблів окупантів у Чорному морі.

«Цей тиждень показав, що й у Чорному морі, і на території Криму, і будь-де ще ми дістанемо окупанта. І слава всім нашим хлопцям, які саме так повертають Україні справедливість», - заявив український лідер.

Основне зі звернення президента:

  • Перше – про наш Херсон. Сьогодні – річниця звільнення міста, і я вдячний усім, хто згадував, як херсонці протистояли окупанту, як чекали на повернення українського прапора і як зустрічали наших воїнів. Я дякую всім, хто сьогодні вшанував памʼять тих, хто віддав своє життя, щоб Херсон, як і вся наша держава, був вільним.

  • Напередодні я підписав указ про державні нагороди для воїнів і цивільних, які відзначилися саме там – при захисті Херсонщини. Я дякую всім вам за вашу хоробрість і відданість своїй роботі й Україні. Дякую кожному й кожній, хто залишається і працює саме там – у громадах уздовж лінії фронту.

  • Звичайно, наші сили безпеки і оборони дадуть відповідь російській армії на удари по Херсону й селам Херсонщини. Так, як це завжди відбувається.

  • Говорив сьогодні з Президентом Польщі Дудою. Хороша розмова. Я привітав Анджея та всіх поляків зі святом незалежності Польщі. Цей день для Польщі так само важливий, як для нас, українців. Історія наших народів переплетена і в цьому – як була відновлена незалежність наших держав, як ми дбаємо зараз, щоб її захистити. Україна й Польща мають бути разом, щоб наші люди завжди були вільними.

  • Продовжуємо евакуацію громадян України із сектора Газа. Буквально весь день триває ця робота. Майже щогодини змінюється кількість тих, кого вдалося врятувати. Вже 214 наших людей. Також допомагаємо громадянам Молдови.

  • Провів сьогодні й нараду з міжнародниками щодо перемовин та зустрічей, які можуть посилити Україну – і нашу оборону, і міжнародну увагу до України. Щодня ми додаємо державі сили.

Нагадаємо, що напередодні Зеленський провів нове засідання Ставки. Учасники обговорили воєнний бюджет-2024, плани на найближчий час та захист Херсона.

Окрім цього, як стало відомо, американський мільярдер Ілон Маск вважає, що президенту України Володимиру Зеленському треба розпочати переговори з російським диктатором володимиром путіним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: