Стало відомо, яку суму запросив Пентагон у Конгресу на військову допомогу Україні

Читать на русском
Пентагон просить Конгрес виділити понад 40 млрд доларів на військову допомогу Україні та фінансування програм, пов'язаних із оборонними потребами ЗСУ.
Фото: AP

Пентагон просить Конгрес виділити понад 40 млрд доларів на військову допомогу Україні та фінансування програм, пов'язаних із оборонними потребами ЗСУ.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час слухань у Сенаті, які пройшли 31 жовтня.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

Він повідомив, що Пентагон сподівається отримати 44,4 млрд доларів на підтримку України. 18 млрд із цієї суми пропонується направити на пряму закупівлю зброї та боєприпасів для України.

Запит також включає кошти на розвідувальні потреби та поповнення американських запасів після передачі озброєння Україні.

«Якщо путін досягне успіху, він не зупиниться в Україні. Наступними можуть стати балтійські країни. Рано чи пізно він кине виклик НАТО, і ми опинимося у прямому військовому зіткненні», – сказав Остін на слуханнях.

Крім того, Остін пропонує виділити ще 10,6 млрд доларів на військову допомогу Ізраїлю.

Нагадаємо, напередодні спікер Палати представників Майк Джонсон запропонував виділити на допомогу Ізраїлю 14,3 мільярда доларів, без допомоги Україні.

Після цього у Білому домі закликали республіканців не політизувати питання допомоги Україні та Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: