У Білому домі закликали республіканців не політизувати питання допомоги Україні та Ізраїлю

Читать на русском
В адміністрації Байдена наголосили, що допомога Україні та Ізраїлю – на користь національної безпеки США. І республіканці не повинні політизувати це питання.
Reuters

Білий дім закликає республіканців Палати представників не політизувати питання надання допомоги Україні чи Ізраїлю.

Про це йдеться у заяві прессекретарки Карін Жан-П'єр.

Новий спікер Палати представників США назвав умови надання допомоги УкраїніНовий спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що підтримує надання допомоги Україні, але з умовами.

У Білому домі наголосили, що політизація інтересів національної безпеки США – це провал. «Вимога компенсації за задоволення основних потреб національної безпеки Сполучених Штатів, таких як підтримка Ізраїлю та захист України від звірств та російського імперіалізму, не відповідає нормальному двопартійному процесу і могла б мати руйнівні наслідки для нашої безпеки та альянсів у наступні роки», – йдеться у заяві.

В адміністрації Байдена наголосили, що є тверда двопартійна згода у тому, що допомога Україні у захисті її суверенітету – це у прямих інтересах національної безпеки США. Те саме стосується і гуманітарної допомоги для припинення страждань людей у секторі Газа.

Також обидві партії підтримують ідею збільшення інвестицій у безпеку кордонів. А пропозиція республіканців скоротити фінансування Податкової служби допоможе великим корпораціям уникнути сплати податків.

«Участь у політичних іграх, які ставлять під загрозу джерело фінансування самооборони Ізраїлю – зараз і в майбутньому – створить неприйнятний прецедент, який поставить під сумнів нашу прихильність до одного з наших найближчих союзників», – додали в Білому домі.

Нагадаємо, новий спікер Палати представників США Майк Джонсон запропонував виділити допомогу Ізраїлю у розмірі 14,3 млрд доларів. Допомога Україні у цьому законопроєкті не передбачена.

Раніше він підтвердив, що допомога США Україні та Ізраїлю прийматиметься двома різними законопроєктами, а не одним, як пропонував Білий дім.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: