Спікер Палати представників Джонсон заявив, що підтримує нову допомогу Україні – Politico

Читать на русском
Спікер Палати представників Майк Джонсон сказав республіканцям у Сенаті про підтримку допомоги Україні, але відокремлює її від грошей для Ізраїлю.
Фото: foxnews.com

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що підтримує допомогу Україні, але проти її поєднання з коштами для Ізраїлю.

Про це він сказав республіканцям на зустрічі у Сенаті в середу, 1 листопада, пише Politico.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

Зазначається, що спікер чітко дав зрозуміти, що він підтримує виділення грошей на допомогу Україні у її боротьбі з російською агресією, навіть якщо вони будуть відрізнятися за обсягом від того, чого прагне президент США Джо Байден.

Крім того, Джонсон хоче поєднати допомогу Україні з посиленням охороною південного кордону США з Мексикою.

«По суті, новообраний спікер дав зрозуміти, що він розглядає фінансування Ізраїлю як одну дискусію, а переговори щодо кордону та України – як окрему», – відзначило видання.

За словами сенатора Роджера Маршалла, якби Джонсон поєднав ці допомоги у голосуванні, «це спричинило б бунт у його фракції, і, ймовірно, було б кінцем спікерства».

Нагадаємо, 25 жовтня, після понад трьох тижнів невдалих спроб, Палата представників США обрала спікера. Ним став конгресмен-республіканець Майк Джонсон.

Відомо, що раніше Джонсон голосував проти допомоги Україні, але після того, як став спікером, заявив, що підтримує її фінансування.

1 листопада стало відомо, що президент США Джо Байден може ветувати законопроєкт про допомогу Ізраїлю окремо від України, якщо його ухвалять у Конгресі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: