Україна витратила 96% коштів, які виділили для неї США – Білий дім

Читать на русском
Близько 96 відсотків безпекової, економічної та гуманітарної допомоги, яку США виділили для України, вже використано.
Фото: v-variant.com.ua

Сполучені Штати Америки практично вичерпали всі кошти, які були виділені для допомоги Україні. Із загального обсягу лишилося 4%.

Про це заявив координатор стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу у Білому домі в середу, 8 листопада.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

«З усіх коштів, які були надані Україні з початку війни, а це понад 60 мільярдів доларів, і це не лише безпекова допомога, а й економічна, фінансова, гуманітарна, ми використали 96%. Понад 90% коштів на поповнення безпекової допомоги вже витрачено», – сказав посадовець.

Кірбі закликав Конгрес США схвалити запит на додаткову допомогу для України.

«Міноборони має приблизно до 1,1 мільярда доларів для поповнення запасів до зими. Отже, ця злітно-посадкова смуга стає коротшою, і тому нам потрібно схвалити цей додатковий запит», – зазначив представник Білого дому.

Водночас, підкреслив він, США, як і раніше, вважають, що Україна може відновити повний контроль над усією територією країни, хоча «це може вийти не так швидко, як хотілося б».

«Я вважаю, що їх недооцінювали з початку цього конфлікту, вони – сильні та хоробрі, у них хороший контроль, і немає жодних сумнівів у тому, що вони продовжуватимуть досягати успіху», – підсумував координатор Ради нацбезпеки Білого дому.

Нагадаємо, 7 листопада демократи у Сенаті заблокували законопроєкт республіканців щодо допомоги Ізраїлю без України.

Також 7 листопада Конгрес США підтримав законопроєкт про передачу Україні заморожених російських активів.

Раніше стало відомо, що у США вичерпується наявне фінансування військової підтримки України за однією з програм, тому пакети допомоги буде зменшено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: