ХАМАС більше не контролює північну частину Гази – ЦАХАЛ

Читать на русском
ХАМАС втратив контроль над північною частиною Гази, 50 тисяч палестинців перемістилися на південь. Про це заявив речник ЦАХАЛ контр-адмірал Даніель Хагарі.
Фото: Getty Images

Армія оборони Ізраїлю заявляє, що ХАМАС втратив контроль над північною частиною Сектору Гази, а тисячі жителів переїхали на південь.

Це сказав речник Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) Даніель Хагарі.

«Сьогодні ми бачили, як близько 50 тисяч мешканців Гази переїхали з північної частини Сектору Гази до південної. Вони виїжджають, бо розуміють, що ХАМАС втратив контроль над північною частиною Гази, а на півдні є безпечніша територія, куди потрапляють ліки, вода і їжа», – сказав Хагарі.

Він заявив, що ізраїльські військові завдали значної шкоди повітряним і морським силам терористичного угрупування ХАМАС, які планували стратегічні атаки. За словами Хагарі, війська захопили близько 700 снарядів до РПГ, які використовувалися ХАМАС для атак наземних військ у Секторі.

Також у заяві йдеться про те, що ЦАХАЛ поглиблює наступ в Газі.

«Ми продовжуємо поглиблювати наступ в місті Газа і руйнуємо шахти тунелів, що прилягають до цивільних об'єктів. Ми завдали сильного удару по повітряних і морських силах ХАМАСу, які планували стратегічні атаки», – зазначив Хагарі.

Крім того, речник ЦАХАЛ наголосив, що «немає ніякого перемир'я» з бойовиками ХАМАС.

«Ми боремося з ХАМАСом — перемир'я не існує. Цивільне населення Гази тікає з півночі на південь, бо розуміє, що ХАМАС використовує їх як живий щит», – підкреслив речник.

Нагадаємо, 8 листопада стало відомо, що із Сектору Гази евакуйовано першу групу українців.

Також повідомлялося, що президент США Джо Байден попросив прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху про триденне припинення вогню в Газі, щоб забезпечити прогрес у звільненні заручників.

Раніше бійці ЦАХАЛ просунулися вглиб Гази та взяли під контроль військовий комплекс ХАМАС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: