Бельгія може запровадити санкції проти Ізраїлю через ситуацію в Секторі Гази

Читать на русском
Заступниця прем'єр-міністра Бельгії закликала уряд розслідувати удари по цивільних об'єктах у Газі та ввести санкції проти Ізраїлю.
Фото: Associated Press

Заступниця прем'єр-міністра Бельгії Петра де Суттер виступила за розгляд питання щодо запровадження санкцій проти Ізраїлю та розслідуваня вибухів у лікарнях та таборах біженців у Газі.

Про це пише Reuters.

«Настав час для санкцій проти Ізраїлю, який не дбає про міжнародні вимоги про припинення вогню», – заявила вона газеті Nieuwsblad.

Зокрема де Суттер запропонувала розірвати Європейському союзу угоду про асоціацію з Ізраїлем, а також ввести ембарго на імпорт продукції з територій Палестини, контрольованих Ізраїлем.

Крім того, посадовиця закликала розслідувати бомбардування ЦАХАЛ по мирному населенню Гази та заборонити в'їзд ізраїльським політикам та державним діячам, підозрюваним у військових злочинах.

Водночас за її словами, Бельгія має збільшити фінансування Міжнародного кримінального суду у Гаазі для розслідування вибухів, скоротивши грошові потоки ХАМАСу.

«Ця організація є терористичною, а терор коштує грошей. Тож мають бути санкції проти компаній та людей, які забезпечують ХАМАС грошима», – сказала Де Суттер.

Нагадаємо, 28 жовтня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу підтвердив початок наземної операції ЦАХАЛ у Секторі Гази.

Після цього ЦАХАЛ терміново закликав громадянське населення Гази переїхати до безпечніших районів.

8 листопада у ЦАХАЛ заявили, що ХАМАС більше не контролює північну частину Гази.

Також президент США Джо Байден попросив Нетаньягу про триденне припинення вогню у Газі, щоб забезпечити прогрес у звільненні заручників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: