Дуда заявив, що хоче поговорити з Зеленським сам на сам

Читать на русском
Анджей Дуда хоче віч-на-віч обговорити з Володимиром Зеленським політичні розбіжності, зокрема питання української агропродукції.

Президент Польщі Анджей Дуда має намір зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським, щоб обговорити політичні розбіжності.

Про це він заявив у інтерв'ю TVN24.

Дипломатичний скандал між Україною та Польщею: яку підтримку надавала Варшава під час війниНа тлі дипломатичного скандалу між Польщею та Україною пропонуємо згадати, що саме Варшава зробила для нас після початку повномасштабної війни.

«Щойно з’явиться можливість, ми обов’язково поговоримо, але точно не публічно. Ми говоритимемо, як робили це вже багато разів, віч-на-віч, як розмовляють між собою друзі, які хочуть вирішити різні складні ситуації», – сказав Анджей Дуда.

Президент Польщі додав, що поширювана у ЗМІ інформація про те, що його зустріч з українським колегою вже відбулась, не є правдивою. За його словами, Зеленський не зустрічався з ним, насамперед через розбіжності у графіку. Також Дуда зазначив, що непублічний діалог може відбутися пізніше, «якщо цього захоче українська сторона».

Також польский лідер зазначив, що його засмутили слова Зеленського про те, що деякі країни ЄС тільки удавали солідарність, опосередковано підтримуючи росію.

«Я вважаю несправедливим те, що говорив президент України, хоча він і не згадував про Польщу – був лише натяк. Але час іде і емоції згасають. А вони є у мене, як і у кожної іншої людини», – сказа Дуда.

Він підкреслив, що «це суперечка, що стосується невеликої частини наших відносин» і закликав до того, щоб вона не вплинула на подальші відносини обох країн.

Нагадаємо, 19 вересня президенти Володимир Зеленський та Анджей Дуда мали зустрітися під час 78-ї сесії Генасамблеї ООН, проте їхню зустріч було скасовано.

Також стало відомо, що Україна та Польща найближчим часом вироблять варіант взаємодії з питань експорту аграрної продукції. Польща також досліджує компромісний план України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: