У авто з президентського кортежу Дуди виявили датчик стеження – ЗМІ

Читать на русском
В одному з автомобілів, що належать канцелярії президента Польщі Анджея Дуди, було виявлено датчик стеження. За даними ЗМІ, його знайшли влітку під час планової перевірки авто на наявність вибухових речовин.
Фото: PAP

В одному з автомобілів, що належать канцелярії президента Польщі Анджея Дуди, було виявлено датчик стеження.

Про це повідомляє портал TVN24.

За інформацією журналістів, «жучок» знайшли ще влітку під час планової перевірки автомобілів на наявність вибухових речовин.

Зазначається, що в автоколону Дуди зазвичай входять щонайменше три автомобілі – в одному знаходиться президент, а в двох інших – помічники та охорона. При цьому датчик знайшли у машині, якою Дуда не користувався.

«Виявилося, що це авто могло їздити з датчиком кілька місяців, його за цей час часто включали до складу президентського кортежу, зокрема під час поїздок до України», – заявило неназване джерело, знайоме із ситуацією.

Польські правоохоронці, які займаються розслідуванням, поки що не встановили, хто і коли поставив на авто датчик. Водночас журналісти дізналися, що після цього інциденту охорона Дуди ретельно перевіряє всі автомобілі, що входять до кортежу.

Нагадаємо, нещодавно Дуда заявив, що між Україною та Польщею немає дипломатичного конфлікту. Наразі між країнами тривають переговори з проблемних питань, а відносини не призупинено.

Польський президент також назвав поразку росії в Україні єдиною гарантією миру.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: