Бойовики ХАМАС намагалися потрапити до Єгипту під виглядом поранених – NYT

Читать на русском
ХАМАС неодноразово намагався під виглядом палестинських біженців вивезти через КПП Рафах до Єгипту своїх бойовиків.
Фото: focus.ua

Угруповання ХАМАС неодноразово намагалося переправити своїх бойовиків до Єгипту через КПП «Рафах» під виглядом поранених біженців.

Про це повідомляє New York Times.

Високопоставлений представник Білого дому заявив виданню, що через дії бойовиків евакуація іноземних громадян із Гази призупинилася.

«ХАМАС неодноразово передавав Ізраїлю, США та Єгипту списки поранених палестинців, яким мали дозволити виїзд із Сектору Гази разом з іноземцями. Однак під час перевірки з’ясувалося, що близько третини поранених палестинців були бойовиками ХАМАС», – розповів він.

Це на деякий час паралізувало роботу КПП «Рафах», пише The New York Times. Але у результаті бойовики пішли на поступки та виключили зі списку на евакуацію своїх бойовиків.

Джерело видання також додало, що переговори з ХАМАС та Ізраїлем про доставку гуманітарної допомоги до Гази проходили непросто, але тепер очікується, що в регіон щодня в'їжджатиме близько 100 вантажівок із гуманітарною допомогою.

Нагадаємо, 2 листопада у Сектор Гази було доставлено понад 100 вантажівок із гуманітарною допомогою – це найбільший обсяг допомоги від початку війни, яка розпочалась після вторгнення бойовиків ХАМАС до Ізраїлю.

Також у ХАМАС оновили кількість загиблих палестинців у Секторі Газа та заявили про загибель десятків ізраїльських заручників.

Раніше повідомлялося, що переговори Ізраїлю та ХАМАС про звільнення заручників зайшли у глухий кут.

Також ЗМІ назвали варіанти майбутнього Сектору Газа, які обговорюють Ізраїль та США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: