У ЄС заявили, що війна в Ізраїлі вже впливає на підтримку України

Читать на русском
Боррель вважає, що війна на Близькому Сході вже впливає на політику союзників стосовно України та загалом на міжнародну підтримку.
ipress.ua

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель визнав, що війна Ізраїлю проти ХАМАС вже впливає на міжнародну підтримку України.

Про це йдеться у його зверненні на конференції послів Євросоюзу.

Як союзники допомагають Україні підготуватися до зимових атак росіїСоюзники допомагають Україні готуватися до непростої зими. Які засоби ППО, енергетичну та гуманітарну допомогу обіцяли – на інфографіці.

Згідно з його словами, навіть якщо ці дві війни є дуже різними за характером, ескалація на Близькому Сході вже впливає на політику союзників стосовно України та загалом на міжнародну підтримку.

«Під час моєї останньої поїздки до Вашингтона я мав нагоду напряму висловити свої побоювання президенту Байдену і моєму колезі Ентоні Блінкену про те, що міжнародна підтримка України може почати розмиватися у світлі того, що бачать як «практику подвійних стандартів». Це реальна проблема, і усі ви маєте докластися до протидії цьому», – сказав Боррель.

Він зазначив, що багато країн так званого Глобального півдня і досі вважають російсько-українську війну регіональною, а не глобальною проблемою.

«І ці країни скористаються кризою на Близькому Сході, щоби підкреслювати те, що вони бачать як суперечності у нашій позиції, чи як суперечність між самими європейцями, що проявилося під час останнього голосування за резолюцію у Генасамблеї ООН», – додав Боррель.

Нагадаємо, що Збройні сили України отримають від США новий пакет допомоги. До нього увійдуть зброя та боєприпаси загальною вартістю до 425 млн доларів.

Раніше міністр оборони України попросив у Пентагону більше боєприпасів для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: