Зустріч Байдена та Сі: у Білому домі розповіли, коли вона відбудеться і про що говоритимуть

Читать на русском
Президент США Джо Байден найближчими днями зустрінеться з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Переговори двох лідерів заплановані на 15 листопада у Сан-Франциско.
Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден найближчими днями зустрінеться з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Переговори двох лідерів заплановано на 15 листопада у Сан-Франциско.

Про це йдеться у пресрелізі Білого дому.

Порівняння економічного та військового потенціалу США та КитаюНа інфографіці – порівняння економічного та військового потенціалу США та Китаю. За кілька тижнів їхні лідери мають провести особисту зустріч.

Там зазначено, що Байден та Сі обговорять питання двосторонніх відносин США та КНР, необхідність підтримувати відкритими лінії комунікації, а також низку «регіональних та глобальних проблем».

«Лідери також поговорять про те, як Сполучені Штати та КНР можуть працювати разом там, де наші інтереси збігаються, особливо з транснаціональних проблем, які торкаються міжнародної спільноти», – йдеться у заяві.

CNN при цьому доповнює, що перелік питань, які, як очікується, обговорять у ході переговорів, «досить великий».

«На порядку денному конфлікти в Ізраїлі та Україні, зміна клімату та боротьба з незаконним обігом наркотиків, а також глибокі розбіжності з питань прав людини та військової ескалації у Південно-Китайському морі та навколо Тайваню», – уточнили журналісти.

За словами співрозмовників видання, помічники Байдена мають «реалістичні очікування» щодо зустрічі та не розраховують на значні результати.

Нагадаємо, що переговори пройдуть у рамках саміту блоку Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (AТЕС), який відбудеться у Сан-Франциско з 11 по 17 листопада.

Востаннє Байден та Сі зустрічалися на саміті G20 в Індонезії у листопаді 2022 року. Це були їхні перші переговори після того, як Байден став президентом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: