Байден та Сі Цзіньпін на зустрічі наголосили на неприпустимості застосування ядерної зброї в Україні

Читать на русском
Байден та Сі Цзіньпін на зустрічі обговорили війну в Україні та російські погрози застосування ядерної зброї.
Фото: New York Times

Президент США Джо Байден та глава Китаю Сі Цзіньпін провели зустріч на полях саміту G20 в Індонезії. У ході переговорів лідери обговорили війну росії проти України та наголосили на неприпустимості застосування ядерної зброї в Україні.

Про це йдеться у заяві Білого дому.

У заяві йдеться, що Байден при зустрічі згадав війну рф проти України і безвідповідальні погрози росії застосувати ядерну зброю.

«Ядерний клуб»: скільки боєголовок є в наявності у країн світу та скільки з них розгорнутіПорівняння ядерних потенціалів країн світу – на інфографіці. Найбільшим ядерним арсеналом володіють росія та США.

«Президент Байден і президент Сі підтвердили свою згоду з тим, що ядерна війна ніколи не повинна вестися і що її не можна виграти, і наголосили на своїй незгоді із застосуванням або погрозою застосування ядерної зброї в Україні», – йдеться у повідомленні американської сторони.

Байден та Сі обговорили співпрацю для вирішення транснаціональних проблем, таких як зміна клімату, глобальна макроекономічна стабільність, безпека в галузі охорони здоров'я та глобальна продовольча безпека.

«Сі Цзіньпін підкреслив, що наша епоха переживає безпрецедентні зміни, людство стикається з небувалими викликами, і світ перебуває на роздоріжжі. Китай та США повинні працювати з усіма країнами, щоб принести надію на мир у всьому світі та впевненість у глобальній стабільності, надати імпульсу для спільного розвитку»,– йдеться у заяві МЗС Китаю.

Нагадаємо, у жовтні радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що влада Китаю має надіслати росії чіткий сигнал про те, що кремль не повинен розглядати застосування ядерної зброї проти України.

1 листопада Дмитро Медведєв погрожував ядерним ударом по Україні у разі її перемоги у війні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: