США та Китай готують зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна – Reuters

Читать на русском
США та Китай домовилися спільно організувати зустріч лідерів Джо Байдена та Сі Цзіньпіна у листопаді.
Фото: comments.ua

Президент США Джо Байден і лідер Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін, ймовірно, зустрінуться на полях саміту Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва, який пройде у листопаді в Каліфорнії.

Протистояння США та Китаю: порівняння економічного та військового потенціалу державПротистояння США та Китаю. Порівняння економічного та військового потенціалу двох країн – на інфографіці.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що США та Китай спільно працюють над організацією зустрічі голови КНР Сі Цзіньпіна та американського президента Джо Байдена.

Зустріч лідерів країн має відбутися у рамках саміту блоку Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (AТЕС), який проходитиме у Сан-Франциско з 11 по 17 листопада.

У п’ятницю, 27 жовтня, міністр закордонних справ Китаю Ван І зустрівся з державним секретарем Ентоні Блінкеном і радником Білого дому з національної безпеки Джейком Салліваном. Під час цієї зустрічі, ймовірно, і була досягнула принципова домовленість щодо зустрічі президентів під час саміту.

Зазначимо, остання зустріч Байдена і Сі відбулася в кулуарах саміту G20 в Індонезії в листопаді 2022 року. Це була їхня перша особиста зустріч після того, як Байден став президентом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: