Блінкен закликав Китай використати свій вплив на Близькому Сході через війну в Ізраїлі

Читать на русском
США стурбовані тим, що Хезболла за підтримки Ірану відкрила додатковий фронт у війні на північному кордоні Ізраїлю і закликали Китай використати свій вплив на Близькому Сході.
Фото: Getty Images

Держсекретар США Ентоні Блінкен закликав Пекін використати свій вплив на Близькому Сході для запобігання нападу інших держав чи недержавних утворень на Ізраїль.

Про це повідомляє Bloomberg.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

Зазначається, що очільник Державного департаменту США вперше після нападу палестинських бойовиків ХАМАСу на Ізраїль провів розмову з міністром закордонних справ Китаю Ван І.

Речник Держдепу Метью Міллер заявив, що Блінкен намагався зміцнити підтримку Ізраїлю серед арабських країн.

США були особливо стурбовані тим, що підтримувана Іраном Хезболла відкрила додатковий фронт у війні на північному кордоні Ізраїлю.

Нагадаємо, Китай підтримує тісні стосунки з Іраном і на початку цього року допоміг Тегерану поновити дипломатичні відносини з Саудівською Аравією.

Блінкен закликав Пекін використати свій вплив у цьому регіоні, щоб запобігти розширенню війни ХАМАСу та Ізраїлю.

Варто додати, що, за інформацією МЗС КНР, Ван І у телефонній розмові сказав держсекретареві США, що відносини Китаю та Америки «перестали погіршуватись і стабілізувалися».

Блінкен, своєю чергою, запевнив у готовності США працювати з Китаєм для реалізації досягнутих домовленостей та сприяти стабільності американо-китайських відносин.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен відвідав Ізраїль і запевнив владу цієї країни у повній підтримці з боку Вашингтона.

Крім того, високий представник Євросоюзу Жозеп Боррель закликав Китай використати свій вплив на росію, щоб завершити війну з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: