Вашингтон почав планувати зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна – WP

Читать на русском
Білий дім почав планувати особисту зустріч президента США Джо Байдена і лідера Китаю Сі Цзіньпіна в Сан-Франциско у листопаді, оскільки обидві країни прагнуть стабілізувати неспокійні відносини.
Фото: AP Photo / Alex Brandon

Білий дім почав планувати можливу зустріч президента США Джо Байдена із головою КНР Сі Цзіньпіном у рамках саміту АТЕС у листопаді в Каліфорнії.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на високопоставлені джерела в американській адміністрації.

Протистояння США та Китаю: порівняння економічного та військового потенціалу державПротистояння США та Китаю. Порівняння економічного та військового потенціалу двох країн – на інфографіці.

«Це тверде рішення. Ми розпочинаємо процес планування», – сказав один із чиновників американської адміністрації.

У той же час інший співрозмовник газети сказав, що «поки нічого не підтверджено».

Переговори лідерів двох країн можуть пройти на полях саміту Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС), форуму економік Тихоокеанського узбережжя у складі 21 країни, запланований на 11-17 листопада в Сан-Франциско.

Очікується, що плани підтвердяться після візиту до Вашингтона глави МЗС Китаю Ван І. Його чекають у Вашингтоні найближчими тижнями.

У публікації також говориться, що Байден «висловив розчарування, що ця зустріч не відбулася в кулуарах саміту G-20 у Делі, куди Сі Цзіньпін не поїхав».

Зазначимо, остання зустріч Байдена і Сі відбулася в кулуарах саміту G20 в Індонезії в листопаді 2022 року. Це була їхня перша особиста зустріч після того, як Байден став президентом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: