Голова МЗС Китаю відвідає США для підготовки візиту Сі Цзиньпіна

Читать на русском
Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї відвідає Вашингтон з метою підготовки зустрічі глави КНР Сі Цзіньпіна та американського президента Джо Байдена.
Укрінформ

Очільник МЗС Китаю Ван Ї прибуде до США наступного тижня, щоб підготувати візит Сі Цзиньпіна для переговорів з Джо Байденом у Сан-Франциско.

Про це повідомляє The Wall Street Journal, з посиланням на Державний департамент США.

Як зазначається, міністр закордонних справ Китаю Ван Ї відвідає США 26-28 жовтня і проведе з держсекретарем Ентоні Блінкеном переговори, які можуть відкрити шлях до зустрічі лідерів КНР і Сполучених Штатів.

Повідомляється, що також цього тижня делегація китайських бізнесменів, культурних і спортивних діячів прибуде до Нью-Йорка для участі в низці публічних заходів.

При цьому, наступного місяця пройде саміт лідерів країн Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва в Сан-Франциско.

У Вашингтоні головний дипломат Китаю також може провести зустріч з радником президента США з питань нацбезпеки Джейком Салліваном.

Як очікується, головними темами майбутніх перемовин між США й Китаєм стануть відновлення комунікації між військовими двох країн, ситуація в Південному та Східнокитайському морях і навколо Тайванської протоки, а також ядерні та ракетні розробки Північної Кореї.

Нагадаємо, у США заявили, що Китай надає путіну платформу для просування війни проти України.

А напередодні лідер республіканців у Сенаті США назвав росію, Китай та Іран новою «віссю зла».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: