Боррель різко відповів на скандальні слова Орбана про положення Угорщини в Євросоюзі

Читать на русском
Прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану нагадали, що ніхто не зобов’язує його країну бути членом ЄС.
Фото: AFP/Scanpix

Голова дипоматії ЄС з питань закордонних справ та безпеки Жозеп Боррель заявив, що ніхто не зобов'язує Угорщину бути частиною Євросоюзу.

Про це він заявив на конференції «Європа та мир».

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

Боррель зазначив, що Угорщина знає про окупацію ще з радянських часів.

«Чесно кажучи, я не бачу жодної подібності між радянською окупацією Будапешта і тим, що відбувається в Берлямоні. Я не бачив жодного танка там. Ніхто не зобов'язує Угорщину бути членом ЄС», - зазначив Боррель.

Варто зазначити, що Берлямон – це будівля в Брюсселі, де розташована штаб-квартира Європейської комісії.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан стверджує, що Європейський союз намагається відсунути країну від її унікальної ідентичності шляхом нав'язування моделі ліберальної демократії, яку, за його словами, угорці не приймають. Такою скандальною заявою він відзначився у річницю придушення радянськими військами революції 1956 року.

Також напередодні ЄС знову не зміг виділити кошти на зброю для України через позицію Угорщини. Будапешт нібито хоче конкретних гарантій того, що OTP Bank не буде додано до українського списку спонсорів війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: