Угорщина знову заблокувала виділення коштів ЄС на зброю для України – журналіст

Читать на русском
Міністри закордонних справ країн ЄС знову не змогли домовитися про надання траншу військової допомоги Україні від Європейського фонду миру. Рішення не було ухвалене через позицію Угорщини.
Фото: Sputnik

Міністри закордонних справ країн ЄС знову не змогли домовитися про надання траншу військової допомоги Україні від Європейського фонду миру.

Про це повідомив журналіст «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк у своєму X-акаунті.

Орбан назвав російську агресію проти України «слов'янською братньою війною»Віктор Орбан сказав, що Угорщина від початку дивилася на війну в Україні інакше, ніж решта західного світу – за його словами, це слов'янська братня війна.

За його даними, рішення не було ухвалене через позицію Угорщини – Будапешт вкотре проголосував проти виділення коштів.

Йозвяк уточнив, що угорський уряд хоче гарантій того, що OTP Bank не буде додано до списку спонсорів війни у майбутньому.

«Угорський OTP Bank прибрали зі списку компаній, які продовжують працювати в росії, але Будапешту потрібні юридичні гарантії, що це постійне рішення», – зазначив журналіст.

Нагадаємо, країни ЄС намагаються узгодити виділення 8-го траншу на зброю для України з травня, проте весь цей час рішення блокується Угорщиною.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся з російським диктатором володимиром путіним на китайському форумі «Один пояс, один шлях». На зустрічі він запевнив президента рф, що Угорщина «ніколи не хотіла конфронтації з росією».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: