У Білому домі відреагували на статтю Залужного про позиційну війну

Читать на русском
У Білому домі назвали статтю генерала Валерія Залужного підтвердженням того, що треба й далі підтримувати Україну.
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Джон КірбіФото: Reuters

Стаття головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного виданню The Economist є одним з важливих аргументів, який підтверджує нагальну необхідність подальшої підтримки України.

Про це заявив координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі під час брифінгу в Білого домі 2 листопада, передає «Голос Америки».

Залужний розповів The Economist про новий етап війни в Україні: головнеВалерій Залужний написав для Economist великий матеріал про новий небезпечний етап війни в Україні. Ключові моменти зібрало Слово і діло.

«Я вважаю, що це підкреслює, наскільки важлива подальша підтримка Україну», – сказав Кірбі.

Він також зазначив, що у процесі війни змінюються потреби сторін, в тому числі щодо систем озброєнь, які партнери надають Україні.

«Задовольняти актуальні потреби було би надзвичайно легше, якби Конгрес ухвалив запит президента Байдена з додатковим фінансуванням, у тому числі з підтримкою України», – підкреслив Кірбі.

Як відомо, у статті під назвою «Сучасна позиційна війна та як у ній перемогти» Валерій Залужний висвітливпроблеми позиційної війни рф в Україні. Він зазначив, що повномасштабне вторгнення росії спровокувало початок найбільшої з часів завершення Другої світової війни безпрецедентної безпекової кризи у глобальному вимірі.

Також повідомлялося, що США готують для України пакет військової допомоги на 425 млн доларів.

Крім того, новий спікер Палати представників Майк Джонсон, який раніше критикував надання допомоги Україні, заявив, що підтримує нову допомогу нашій країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: