США готують для України пакет військової допомоги на 425 млн доларів – Reuters

Читать на русском
Уряд США планує надати Україні новий пакет військової допомоги. Очікується, що про нього офіційно оголосять уже у п'ятницю, 3 листопада.
Фото: wearethemighty.com

Уряд США планує надати Україні новий пакет військової допомоги. Очікується, що про нього офіційно оголосять уже у п'ятницю, 3 листопада.

Про це повідомляє Reuters.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

За даними журналістів, у пакет допомоги увійде озброєння загальною вартістю 425 млн доларів. Очікується, що більшість цієї суми – приблизно 300 млн доларів – буде виділено на боєприпаси з лазерним наведенням.

На кошти, що залишаться, США закуплять для України додаткові боєприпаси для NASAMS і HIMARS, снаряди для 105- і 155-міліметрової артилерій, протитанкові системи TOW, стрілецьку зброю і дюжину вантажівок.

При цьому очікується, що до пакету не входитимуть додаткові ракети ATACMS. За словами чиновників, пакет все ще перебуває на стадії доопрацювання і може змінитися.

Нагадаємо, що Пентагон просить Конгрес виділити понад 40 млрд доларів на додаткову військову допомогу Україні та фінансування програм, пов'язаних із оборонними потребами ЗСУ.

Раніше у Конгресі припустили, що пакет допомоги Україні можуть поєднати з посиленням охорони південного кордону США з Мексикою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: