Війська рф готуються до нової хвилі атак на Авдіївку – ISW

Читать на русском
Росіяни готуються до нової хвилі атак на Авдіївку. На думку аналітиків, ця ситуація демонструє нездатність Генштабу рф отримати уроки з попередніх невдалих наступальних операцій.
t.me/V_Zelenskiy_official

Російські війська, ймовірно, готуються до нової хвилі наземних атак на українські позиції в районі Авдіївки.

Такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Бої за Авдіївку стали одними з найкривавіших з початку великої війни – NYTМайже через три тижні після початку наступу на Авдіївку російська армія не змогла зробити швидкий прорив. Але втрати вже перевищили втрати під Вугледаром.

Один із прокремлівських блогерів заявив, що російські війська значно сповільнили темпи наземних атак на північ і південь від Авдіївки на користь потужного вогню по українських позиціях. Аналітики вважають, що цей вогонь, найімовірніше, є повітряною та артилерійською підготовкою поля бою перед новою хвилею російських атак.

Інші військові блогери також характеризують нинішні російські операції як «підготовчу підтримку».

«Російські війська, можливо, готуються перейти до лобових атак на чолі з піхотою, щоб компенсувати тяжкі втрати техніки в Авдіївці протягом жовтня», – зазначають аналітики.

Геолокаційний проєкт GeoConfirmed за допомогою супутникових знімків підтвердив, що з 9 жовтня російська армія втратила або у них було пошкоджено 197 транспортних засобів: 99 – під час першої хвилі атак з 9 до 13 жовтня, 94 – під час другої хвилі з 14 до 23 жовтня. Також є 4 підтверджені та 18 потенційно втрачених транспортних засобів з 24 до 31 жовтня.

В ISW зазначили, що нинішня ситуація під Авдіївкою демонструє нездатність російського Генштабу засвоїти уроки попередніх невдалих наступальних операцій в Україні.

«Російські підрозділи протягом 2022 та 2023 років брали участь в аналогічних катастрофічних механізованих атаках із лобовими атаками піхоти на укріплені українські позиції на кількох напрямках. Це дозволяє припустити, що основна провина у відсутності стратегічної адаптації лежить на Генеральному штабі. Раніше російські війська зазнали значних втрат особового складу та техніки під час невдалого наступу на Вугледар, який характеризувався численними хвилями механізованих атак на укріплені українські позиції», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, у ЗСУ розповіли про втрати окупантів з початку наступу на Авдіївку.

У ГУР заявили, що окупанти готові пожертвувати ще більшою кількістю техніки та особового складу, адже їм було поставлено політичне завдання захопити місто.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: