У Ізраїлі відреагували на заворушення в Дагестані

Читать на русском
Ізраїль закликав законну владу росії відреагувати на антисемітські акції та захистити ізраїльських громадян та євреїв.
Фото: Рамазан Рашидов / ТАСС

В Ізраїлі прокоментували події, які відбулися в міжнародному аеропорту Махачкали. Від російської сторони очікують забезпечення безпеки для громадян іншої країни.

Про це повідомляє The Times of Israel 29 жовтня.

Війна Ізраїлю та ХАМАС: що відомо про можливу наземну операцію ЦАХАЛ у ГазіІзраїль має намір провести наземну операцію в Газі, щоб знищити ХАМАС. Що відомо і чому операція відкладається.

«Держава Ізраїль із граничною серйозністю ставиться до спроб заподіяти шкоду ізраїльським громадянам і євреям будь-де. Апарат прем'єр-міністра, МЗС і Рада національної безпеки стежать за розвитком подій на півдні росії, у Дагестанському окрузі. Ізраїль очікує, що російська законна влада гарантуватиме безпеку всіх ізраїльських громадян і євреїв, де б вони не перебували, і вживе рішучих заходів проти учасників заворушень і дикого підбурювання, спрямованого проти євреїв та ізраїльтян», – ідеться в повідомленні канцелярії прем'єр-міністра Ізраїлю й МЗС.

Також в ізраїльських відомствах закликали зробити все для того, щоб заспокоїти учасників заворушень, які виступили проти прибуття громадян іншої країни в Дагестан.

Представник ізраїльської служби безпеки повідомив виданню, що «обмежена кількість ізраїльтян і євреїв наразі ізольована та знаходиться під охороною в аеропорту».

«Ми працюємо над тим, щоб вони відправилися стикувальним рейсом до Москви, як тільки це дозволять умови», – додав він.

За словами чиновника, ізраїльські служби безпеки та ізраїльський посол співпрацюють з «місцевими органами безпеки».

Нагадаємо, 29 жовтня в Дагестані відбулося кілька антисемітських акцій. У столиці республіки Махачкалі, зокрема, місцеві жителі зібралися в аеропорту через приліт рейсу з Тель-Авіва.

Також повідомлялося, що 28 жовтня Ізраїль відкликав своїх дипломатів з Туреччини після різких заяв президента Реджепа Таїпа Ердогана на пропалестинському мітингу, що відбувся сьогодні в Стамбулі. На ньому Ердоган назвав Ізраїль окупантом.

Також в уряді Чехії закликали до виходу країни з ООН через антиізраїльську резолюцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: