Ізраїль відкликає дипломатів з Туреччини після скандальної заяви Ердогана – подробиці

Читать на русском
Ізраїль відкликає дипломатів з Туреччини, щоб переглянути відносини з Анкарою після скандальної заяви президента Ердогана.
Укрінформ

Ізраїль відкликав своїх дипломатів із Туреччини після різких заяв президента Реджепа Таїпа Ердогана на пропалестинському мітингу, який відбувся сьогодні в Стамбулі. На ньому Ердоган назвав Ізраїль «окупантом».

Про це йдеться у повідомленні міністра закордонних справ Ізраїлю Елі Коена у соцмережі Х (колишній Твіттер), а також у матеріалі Anadolu Ajansі.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

«На тлі загострення тону заяв Туреччини я розпорядився відкликати наших дипломатичних представників із Туреччини з метою переоцінки ізраїльсько-турецьких відносин», – заявив глава МЗС Ізраїлю.

Президент Ердоган заявив, що його країна представить світові Ізраїль як «військового злочинця» і «окупанта». Окрім цього він пообіцяв переглянути двохсторонні відносини з Тель-Авівом.

Згідно з його словами, Туреччина завжди простягає руку тим, хто звертається до неї за допомогою, і сьогодні цієї підтримки потребує Газа.

При цьому, Ердоган заявив, що «оголосить Тель-Авів військовим злочинцем усьому світу».

«Західний світ мобілізував своїх політиків та ЗМІ, щоб узаконити вбивство жінок та дітей у Секторі Гази. Кровопролиття у Секторі Гази – повністю справа рук Заходу. Ізраїль відкрито чинить військові злочини», – зазначив Ердоган.

Раніше ми повідомляли, що Ердоган порівняв загиблих цивільних в секторі Гази із загиблими у війні росії проти України. При цьому він звинуватив Захід у кровопролитті.

Нагадаємо, Ердоган заявив, що не вважає палестинське угруповання ХАМАС терористичною організацією.

Перед тим він закликав посилити дипломатичну активність для мирного врегулювання конфлікту на Близькому Сході і запевнив, що Туреччина докладатиме зусиль для встановлення гуманітарного припинення вогню в палестино-ізраїльському конфлікті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: