У Дагестані спалахнули антисемітські протести, натовп увірвався в аеропорт через рейс з Ізраїлю

Читать на русском
Розлючений натовп дагестанців увірвався сьогодні ввечері в аеропорт Махачкали. Мітингувальники шукають євреїв, які нібито мали прибути рейсом з Ізраїля.
скріншот

Сьогодні ввечері, 29 жовтня, у Махачкалі (Дагестан, рф) натовп антисемітської акції захопив аеропорт і намагався проникнути в літак. Місцеві влаштували «полювання» за ізраїльтянами.

Про це повідомляють російські Телеграм-канали, публікуючи відповідні відео.

Війна Ізраїлю та ХАМАС: що відомо про можливу наземну операцію ЦАХАЛ у ГазіІзраїль має намір провести наземну операцію в Газі, щоб знищити ХАМАС. Що відомо і чому операція відкладається.

Спочатку у аеропорту Махачкали зібрались сотні людей, аби зустріти рейс з ізраїльського Тель-Авіву. Мітингарі скандували антисемітські гасла та тримали плакати «Дітовбивцям немає місця в Дагестані».

На тлі чуток про розправу над євреями літак зробив коло, та зрештою приземлився. Агресивно налаштовані місцеві увірвалися до зали очікування, а згодом і на злітну смугу, оточили літак та навіть вибралися на крило.

Відомо, що рейс 4728 авіакомпанії Red Wings виконується п'ять разів на тиждень. Зазвичай пасажири в Махачкалі пересідають на інші рейси - наприклад, до Москви чи Санкт-Петербурга.

Через заворушення аеропорт зачинили – інші літаки кружляють у небі, повідомляють російські пабліки.

Спочатку натовп вимагав документи у пасажирів, які виходили з аеропорту, щоб перевірити, чи не є вони громадянами Ізраїлю, а пізніше взагалі увірвався в будівлю та почав «пошуки євреїв», які нібито мали прибути рейсом з Ізраїля.

На оприлюднених відео можна побачити натовп, який бігає всередині аеропорту та вривається у різні кімнати та кабінети, щоб знайти пасажирів, які нібито прилетіли з Ізраїлю. Як пишуть російські ЗМІ, місцева поліція у аеропорту ніяк не реагує.

Присутні заходили в кожне приміщення, вигукуючи антисемітські гасла. Співробітники аеропорту при цьому намагалися ховатися в службових кабінетах – це видно на опублікованих у соцмережах відеороликах.

Як відомо, Слідчий комітет країни-агресора порушив кримінальну справу за фактом подій в аеропорту Махачкали. В аеропорт також прибули додаткові підрозділи місцевої поліції.

Видання «Медуза» пише, що поліцейські ніяк не перешкоджали натовпу. Вони лише закликали в мегафон утриматися від погрому і перекриття доріг, а також говорили, що «розуміють» присутніх і готові разом із ними «встати і скандувати». Лише коли учасники акції прорвалися на злітне поле, зім'явши охорону аеропорту, на місце прибув спецпризначенці – однак і тоді силовики не стали нікого розганяти.

Варто зазначити, що напередодні на Північному Кавказі відбулася ціла низка антисемітських акцій.

Нагадаємо, що вчора Ізраїль відкликав своїх дипломатів із Туреччини після різких заяв президента Реджепа Таїпа Ердогана на пропалестинському мітингу, який відбувся сьогодні в Стамбулі. На ньому Ердоган назвав Ізраїль «окупантом».

Також в уряді Чехії закликали до виходу країни з ООН через антиізраїльську резолюцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: