В уряді Чехії закликали до виходу країни з ООН через антиізраїльську резолюцію

Читать на русском
Міністерка оборони Чехії Яна Чернохова закликала країну вийти з ООН через резолюцію Генеральної асамблеї, яка закликає до «перемир’я» між Ізраїлем і ХАМАС.
Фото: psp.cz

Міністерка оборони Чехії Яна Чернохова закликали до виходу країни з ООН через резолюцію Генеральної асамблеї, яка закликає до «перемир’я» між Ізраїлем і ХАМАС, проте не засуджує напад терористів.

Про це міністерка оборони написала в соцмережі Twitter.

Війна Ізраїлю та ХАМАС: що відомо про можливу наземну операцію ЦАХАЛ у ГазіІзраїль має намір провести наземну операцію в Газі, щоб знищити ХАМАС. Що відомо і чому операція відкладається.

«Рівно три тижні тому ХАМАС убив понад 1400 ізраїльтян – більше жертв для їхнього населення, ніж бойовики ісламістської організації «Аль-Каїда» вбили в США 11 вересня. І лише 14 країн, зокрема наша, чітко і зрозуміло висловилися проти цієї безпрецедентної терористичної атаки, здійсненої терористами ХАМАС», – йдеться у дописі.

Міністерка наголосила, що їй соромно за ООН. Та що, на її думку, Чеській Республіці не місце в організації, яка підтримує терористів і не поважає основоположне право на самооборону.

Нагадаємо, у п'ятницю, 27 жовтня, Генеральна Асамблея ООН під час засідання ухвалила йорданську резолюцію, яка закликає до гуманітарного перемир'я в Секторі Гази. Разом з тим члени ООН відкинули запропоновану Канадою та США поправку щодо засудження в резолюції палестинського угруповання ХАМАС.

До слова, вчора, прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що уряд одностайно схвалив рішення про розширення наземної операції у Секторі Гази.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: