У Франції та Нідерландах відбулись масові акції на підтримку Палестини

Читать на русском
У неділю, 22 жовтня, у Парижі, Амстердамі й Роттердамі тисячі людей вийшли на вулиці на підтримку палестинського народу.
Фото: Reuters

У неділю, 22 жовтня, у Франції та Нідерландах відбулись масові мітинги на підтримку палестинського народу.

Про це повідомляють французські та нідерландські ЗМІ.

Напад ХАМАС на Ізраїль: що відомо про найбільшу за 50 років атакуРух ХАМАС атакував Ізраїль 7 жовтня. Що зараз відомо про перші дні нової війни – на інфографіці.

Зазначається, що 22 жовтня у Парижі на підтримку народу Палестини на площі Республіки зібралися 15 тисяч людей. Акція була санкціонована префектурою поліції міста.

За даними журналістів, поліція перекрила вулиці навколо площі, де зібралися люди, аби засудити «масові вбивства», нібито скоєні Ізраїлем у Секторі Гази.

Учасники акції закликали уряд Франції до дипломатичних рішень, а не діяти «лише як прихильник Ізраїлю». А також до встановлення «тривалого миру» на Близькому Сході.

Ізраїль та Палестина: історія конфліктуІзраїльсько-палестинський конфлікт триває більше 70 років. З чого все почалося – на відео Слово і діло.

Цього ж дня понад 5 тисяч людей вийшли на пропалестинські акції на вулиці двох найбільших міст Нідерландів – Амстердаму й Роттердаму.

«У неділю в Нідерландах знову відбулися пропалестинські акції. В Амстердамі на них вийшли кількасот демонстрантів. Близько 5000 людей зібралися в Роттердамі», – повідомляють ЗМІ.

У цей же час біля міської ради Роттердама відбулась невелика акція на підтримку Ізраїлю, на яку вийшли близько десяти людей.

Нагадаємо, 7 жовтня угруповання ХАМАС атакувало Ізраїль ракетами і вторглося на південь країни, вбиваючи людей і захоплюючи заручників.

У відповідь Армія оборони Ізраїлю завдала ударів по Сектору Гази, протягом наступних днів удари стали інтенсивнішими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: