Ердоган скасував візит до Ізраїлю та заявив, що вважає ХАМАС «визволителями»

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що не вважає палестинське угруповання ХАМАС терористичною організацією. Він також повідомив, що планував відвідати Ізраїль, але зрештою скасував свою поїздку.
Фото: РИА Новости

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що не вважає палестинське угруповання ХАМАС терористичною організацією.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

За словами Ердогана, ХАМАС – це «визвольна група моджахедів, яка бореться за захист своїх земель та громадян».

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

«Захід може називати ХАМАС терористами. Ізраїлю, ти також можеш розглядати їх як терористичну організацію, бо Захід тобі багатьом завдячує. Але Туреччина тобі нічого не винна. ХАМАС – це не терористична організація, а група визволителів», – сказав Ердоган.

Політик також звинуватив Ізраїль у «звірствах, скоєних щодо мешканців Сектору Газа».

«Ми ясно дали зрозуміти, що ніколи не схвалимо дії проти цивільних осіб, включаючи ізраїльських цивільних осіб. Ми дотримуємось цієї принципової позиції й сьогодні. У нас немає проблем із державою Ізраїль, але ми ніколи не схвалювали звірства, вчинені Ізраїлем. З 7 жовтня вони здійснюють один із найкривавіших, найогидніших і найжорстокіших нападів в історії – проти невинних людей у Газі», – заявив турецький президент.

Крім того, Ердоган повідомив, що планував відвідати Ізраїль, але зрештою скасував свою поїздку.

Нагадаємо, що після нападу ХАМАС 7 жовтня ізраїльські військові регулярно завдають ударів по об'єктах у Секторі Газа. Так, сьогодні стало відомо, що ЦАХАЛ вдарила по тунелю та складу зброї, які використовували бойовики у Газі.

Раніше повідомлялося, що у Секторі Газа загинули двоє українських дітей. Загальна кількість громадян України, які загинули внаслідок бойових дій на території Гази та Ізраїлю, перевищила 20 осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: