Рабини звернулися до генпрокурора з проханням змінити запобіжний захід Коломойському

Читать на русском
Рабини просять генпрокурора Андрія Костіна випустити олігарха Ігоря Коломойського із в'язниці.
Фото: nv.ua

До генерального прокурора України Андрія Костіна звернулися 23 рабини. У своєму листі вони попросили змінити запобіжний захід бізнесменові Ігорю Коломойському.

Про це повідомляє Об'єднана єврейська громада України у Telegram.

Суд відмовився зменшити заставу КоломойськомуІгоря Коломойського залишили під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 3,8 млрд грн.

«Головні рабини міст і регіонів України звернулися до Генерального прокурора України Андрія Костіна з клопотанням про можливість застосування запобіжного заходу Ігорю Коломойському не пов'язаного із утриманням під вартою», – йдеться у повідомленні.

Рабини вважають, що змінити запобіжний захід можна «враховуючи видатну роль та особистий внесок Ігоря Коломойського у збереження територіальної цілісності України, стабілізацію кількох регіонів України під час та після Революції Гідності, а також проблеми зі станом здоров'я».

У листі наголошується, що у всіх фактах має повністю та об'єктивно розібратися суд.

Нагадаємо, 2 вересня Ігорю Коломойському оголосили про підозру у шахрайстві та легалізації майна, отриманого злочинним шляхом. Йшлося про легалізацію у 2013-2020 роках понад півмільярда гривень шляхом виведення їх за кордон через підконтрольні банківські установи. Його взяли під варту.

8 вересня НАБУ та САП після повідомлення про підозру колишньому бенефіціарному власнику «Приватбанку» Ігорю Коломойському заарештували його активи.

15 вересня Коломойський отримав нову підозру за трьома статтями. А 16 вересня суд збільшив заставу олігарху – до 3 млрд 891 млн гривень (замість майже 510 млн гривень).

25 вересня суд відхилив апеляцію захисту та відмовився випустити Коломойського з-під варти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: