Коломойського залишили під вартою

Читать на русском
Шевченківський суд Києва залишив запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському у вигляді тримання під вартою.
фото Громадське

Шевченківський райсуд Києва залишив без зміни запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському, якого підозрюють у шахрайстві, відмиванні грошей та заволодінні коштами «ПриватБанку».

Про це повідомляє Суспільне.

Рабини звернулися до генпрокурора з проханням змінити запобіжний захід КоломойськомуРабини просять генпрокурора Андрія Костіна випустити олігарха Ігоря Коломойського із в'язниці.

За рішенням суду, Коломойський залишиться під вартою з альтернативою застави у 3,8 млрд грн мінімум до 2 листопада 2023 року. Його захист клопотав про заміну запобіжного заходу, а саме про домашній цілодобовий арешт.

Адвокат Коломойського Олександр Лисак заявив, що у його підзахисного погіршився стан здоров'я у СІЗО. Зокрема, у нирках Коломойського з'явився камінь. Також Коломойський хворіє на панкреатит і цукровий діабет. У відповідь суд зобов'язав організувати надання медичної допомоги Коломойському.

Крім того, сьогодні під час засідання телеведуча Алла Мазур, народний депутат від фракції Слуга народу Сергій Демченко та головний рабин Дніпропетровської області Шмуель Каминецький заявили про готовність взяти на поруки Коломойського. Але їм це не вдалося.

Нагадаємо, 2 вересня Ігорю Коломойському оголосили про підозру у шахрайстві та легалізації майна, отриманого злочинним шляхом. Йшлося про легалізацію у 2013-2020 роках понад півмільярда гривень шляхом виведення їх за кордон через підконтрольні банківські установи. Його взяли під варту.

8 вересня НАБУ та САП після повідомлення про підозру колишньому бенефіціарному власнику «Приватбанку» Ігорю Коломойському заарештували його активи.

15 вересня Коломойський отримав нову підозру за трьома статтями. А 16 вересня суд збільшив заставу олігарху – до 3 млрд 891 млн гривень (замість майже 510 млн гривень).

25 вересня суд відхилив апеляцію захисту та відмовився випустити Коломойського з-під варти.

Також повідомлялося, що 23 рабини звернулися до генпрокурора Андрія Костіна з проханням змінити запобіжний захід Коломойському.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: