Чорноморський флот росії тікає з Криму – Зеленський

Читать на русском
На саміті Кримської платформи Володимир Зеленський озвучив результати, яких вже досягли ЗСУ для звільнення півострова.
фото Володимир Зеленський/Telegram

Президент Володимир Зеленський під час виступу на саміті Кримської платформи 24 жовтня заявив, що ЗСУ вже мають певні результати у роботі зі звільнення півострова. Наприклад, вразливість кораблів Чорноморського флоту.

Промова Зеленського транслювалася в YouTube.

Морський бій: динаміка знищення російських кораблів та катерівРосія втратила 18 кораблів та катерів за час повномасштабної війни, ще до 10 суден було пошкоджено. Динаміка – на інфографіці.

За словами президента, в суспільстві могло виникнути враження, що Крим нібито здався та змирився з окупацією. Але це не так.

«І зараз ці ілюзії тануть. Я просто нагадаю наші результати», – сказав Зеленський.

Перший результат, за його словами, – російський військовий флот більше не здатний оперувати у західній Чорному морі та поступово тікає з Криму.

«І це історичне досягнення. Нещодавно російський керівник змушений був заявити про створення нової бази Чорноморського флоту. Точніше для його залишків на окупованій території Грузії. Тобто, у південно-східній частині моря максимально далеко від українських ракет та морських дронів. Але ми їх усюди дістанемо», – пообіцяв президент.

У своїй промові Зеленський також зазначив, що проукраїнські настрої в Криму стають все більш відкритими – незважаючи на те, що рф, як і раніше, контролює цю землю.

За словами президента, люди в Криму усвідомлюють, що росія звідти піде і чекають на Україну.

«Слабкість росії стає голоснішою за страх окупованих людей. І ми чітко бачимо, що в Криму ми маємо багато союзників», – сказав Зеленський.

Президент додав, що поки Україна не має повного вогневого контролю над окупованим Кримом, але робота в цьому напрямку триває.

При цьому Зеленський звернув увагу на те, що Україна змогла повернути Чорному морю роль артерії безпеки, від якої залежала глобально-продовольча стабільність.

Нагадаємо, у Празі у вівторок, 24 жовтня, відбувається другий парламентський саміт Кримської платформи. Загалом у саміті візьмуть участь близько 70 парламентів та парламентських асамблей, що представляють 5 континентів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: