Ризик втрати флоту змусить росію не блокувати український експорт – британська розвідка

Читать на русском
Ризик втрати Чорноморського флоту перевищує бажання москви блокувати український експорт Чорним морем.
defence-ua.com

Ризик втрати Чорноморський флот перевищує бажання москви блокувати український експорт Чорним морем.

Про це повідомляє британська розвідка.

Морський бій: динаміка знищення російських кораблів та катерівРосія втратила 18 кораблів та катерів за час повномасштабної війни, ще до 10 суден було пошкоджено. Динаміка – на інфографіці.

Після серії ударів у серпні та вересні російський Чорноморський флот швидше за все подвоїв свою оборону. Крім цього, росія перебазувала кораблі та підводні човни, зокрема й ракетоносії, із Севастополя до Новоросійська.

Розвідники наголошують, що росія змушена захищатися від надводних дронів, атак безпілотників та ракетних ударів України. Однак Чорноморський флот продовжує запускати ракети і, на думку розвідки, окупанти можуть це робити і зі східної частини Чорного моря.

«Ризик подальших військових втрат і жахливих політичних наслідків відвертої атаки російськими військово-морськими силами на торгове судноплавство, швидше за все, переважить будь-який виграш від спроби змусити блокувати торгівлю в Україні», – додають у дописі.

Нагадаємо, 13 жовтня ЗМІ з посиланням на джерела в СБУ повідомили про те, що російський носій крилатих ракет «Буян» та корабель «Павло Державін» були уражені морськими дронами під час спецоперації Служби безпеки України та Військово-морських сил ЗСУ. Повідомлялося, що обидва судна були підбиті надводними дронами Sea Baby з експериментальним озброєнням.

Сьогодні, 14 жовтня, у ВМС уточнили деталі атаки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: