Цьогорічний саміт Кримської платформи поповниться новими учасниками

Читать на русском
Цього року у третьому саміті Кримської платформи у Києві візьме участь понад 60 держав. На 4 більше, ніж торік.
фото mfa.gov.ua

Число учасників саміту Кримської платформи вдалося збільшити. Цього року вже є чотири нові країни-учасниці, про які стане відомо завтра.

Про це повідомила перший заступник Міністра закордонних справ України Еміне Джапарова під час виступу на заході, присвяченому саміту, повідомляє УНН.

«У Криму все почалося, там і закінчиться»: коли і як Україна може звільнити півострівЯк Україна може повернути окупований Крим, у які терміни та як може виглядати можлива військова операція – усі прогнози.

«Складно було працювати цього року з різних причин, бо вперше, коли ми збирали саміт, у нас було 47 держав, на другий саміт ми зібрали 59 держав, 60 разом з Україною. Завдання сьогодні як мінімум зберегти тих партнерів, яких ми консолідували довкола, а максимум збільшити. У нас на сьогодні вже є чотири нові учасники, ви про них дізнаєтесь завтра», – сказала Джапарова.

Вона висловила сподівання, що саміт стане черговим доказом того, що партнери приймають проактивну дипломатію України.

«Українська дипломатія на сьогодні як ніколи проактивна, як ніколи намагається бути суб'єктною. Ми працюємо навколо кількох завдань: зброя, зброя та зброя. Для того щоб наші Збройні сили були більш боєздатні. Друге - це ізоляція росії і відповідальність рф», – зазначила Джапарова.

Вона також назвала два сигнали, навколо яких розвиватиметься саміт Кримської платформи.

«Перший – жодної торгівлі навколо Криму не може бути, адже Крим є інтегральною частиною Криму і друге, що Україна сама обиратиме шлях деокупації півострова», – уточнила представниця МЗС.

Нагадаємо, третій саміт Кримської платформи відбудеться 23 серпня. Президент Угорщини вже прибула до України напередодні саміту Кримської платформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: