У Швеції розповіли, як скоро країна розраховує на членство в НАТО

Читать на русском
У Стокгольмі вважають, що парламент Туреччини попри затримки протягом кількох тижнів ратифікує протокол про членство Швеції.
24 канал

Уряд Швеції оптимістично оцінює процес вступу до НАТО. У Стокгольмі вважають, що парламент Туреччини попри затримки «протягом кількох тижнів» ратифікує протокол про членство Швеції.

Про це повідомляє шведське видання Expressen.

Розширення НАТО: з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члениЗа всю історію існування Північноатлантичний альянс розширювався дев'ять разів. Докладніше – на інфографіці.

«Ми очікуємо, що ратифікація заявки Швеції розпочнеться незабаром і буде завершена в межах кількох тижнів», – заявили у шведському уряді.

Водночас анонімне джерело видання висловило впевненість, що найпізніше до зустрічі міністрів закордонних справ членів Альянсу наприкінці листопада «над штаб-квартирою НАТО в Брюсселі буде висіти шведський прапор».

«У нас немає причини вважати інакше», - додав співрозмовник видання.

Нагадаємо, 16 травня 2022 року Швеція одночасно з Фінляндією ухвалила офіційне рішення про вступ до НАТО, а 5 липня країни підписали протоколи про вступ до Альянсу.

Відомо, що спочатку країни зустріли опір з боку Туреччини, яка звинуватила їх у підтримці угруповань, які вона визнала терористичними.

Також у липні 2023 року Туреччина зняла вето проти вступу Швеції до Альянсу.

Раніше ми повідомляли, що Туреччина може схвалити вступ Швеції до НАТО у жовтні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: