Переговори з Україною щодо вступу в ЄС треба почати до Різдва – голова Європарламенту

Читать на русском
За її словами, Європейський Союз має розпочати масштабну хвилю змін, щоб підготуватися до появи України як країни-члена.
Слово і діло

Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола підтримує зміни в Європейському Союзі пов'язані з підготовкою до прийняття нових членів та розпочати формальні переговори з Україною щодо її вступу ще до Різдва.

Про це вона розповіла в інтерв’ю для британського видання The Guardian.

Коли Україна стане членом Євросоюзу: прогнози українських та європейських політиківПрогнози українських та європейських політиків щодо термінів вступу України до ЄС – на інфографіці.

Згідно з її словами, Європейський Союз має розпочати масштабну хвилю змін, щоб підготуватися до появи України як країни-члена, і в цьому вимірі нічого не знімається зі столу, включаючи усунення торговельних тарифів та надання Києву доступу до внутрішнього ринку ЄС ще до набуття повного членства.

Вона висловила сподівання, що країни-члени розпочнуть формальні переговори з Україною щодо членства вже у грудні.

«Якщо вони (українці) рухаються швидко, ми маємо відповідати цій швидкості», - наводить видання слова Мецоли.

Президент ЄП вважає, що лідери Євросоюзу мають прискорити процес входження до ЄС України та країн Західних Балкан. Це допоможе запобігти зростанню російських впливів у цих регіонах. А ось зволікання з процесом розширення ЄС або їх відштовхування може бути найгіршим рішенням, оскільки може призвести лише до зростання кількості євроскептиків, націоналізму та праворадикальних рухів.

«Мецола хоче, щоб формальні переговори почалися до Різдва. Рішення буде за міністрами країн ЄС, які проведуть формальну зустріч у грудні після того, як Єврокомісія у жовтні оприлюднить доповідь про прогрес України на шляху реформ, необхідних для продовження процесу розширення», - йдеться у матеріалі The Guardian.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України завершив виконання всіх семи рекомендацій Єврокомісії для початку переговорів щодо членства у Європейському Союзі.

Нещодавно в Євросоюзі наголосили на прогресі України у виконанні умов для старту переговорів про членство.

За даними ЗМІ, Європейська комісія готова ініціювати початок переговорів щодо вступу України до ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: