Стефанішина повідомила, коли Україна буде готова до вступу до ЄС та НАТО

Читать на русском
Україна буде готова до членства в Євросоюзі протягом найближчих двох років, а в НАТО – раніше. Таку думку висловила віце-прем’єр-міністерка Ольга Стефанішина.
Фото: пресслужба eu-ua.org

Україна буде готова до членства в Євросоюзі протягом найближчих двох років, а в НАТО – раніше.

Таку думку висловила віце-прем'єр-міністерка із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв'ю порталу Голос Америки.

Коли Україна стане членом Євросоюзу: прогнози українських та європейських політиківПрогнози українських та європейських політиків щодо термінів вступу України до ЄС – на інфографіці.

Коментуючи слова президента Євроради Шарля Мішеля про розширення ЄС до 2030 року, чиновниця сказала, що це не означає, що Україна чекатиме на вступ ще сім років.

«Я впевнена, що Україна зможе провести ефективні переговори, зможе виконати всі зобов'язання, а також, що найголовніше створити умови для відновлення української економіки... Ми будемо готові до членства в Європейському Союзі в найближчі два роки, але, звичайно, хід війни визначатиме політичні рамки ухвалення цього рішення», – заявила Стефанішина.

Віце-прем'єрка також припустила, що до НАТО Україна зможе вступити ще раніше.

«У НАТО ми зможемо вступити швидше, тому що ми очікуємо на перемогу, завершення війни і одна з найсильніших, найпотужніших і найвідоміших армій світу точно буде найбільшим гарантом безпеки Європи та всього європейського простору», – резюмувала Стефанішина.

Нагадаємо, нещодавно чиновниця розповіла, чи встигне Україна виконати усі рекомендації Єврокомісії до жовтня.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомив, якими будуть наступні кроки України на шляху до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: