Росія відкликала ратифікацію договору про заборону ядерних випробувань

Читать на русском
Російська Держдума відкликала ратифікацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.
brookings.edu

Російська Держдума сьогодні, 18 жовтня, ухвалила закон про відкликання ратифікації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ.

Скільки разів на місяць Медведєв погрожує ядерною зброєю – дослідженняСкільки разів на місяць Дмитро Медведєв погрожує ядерною зброєю – на інфографіці. Пік погроз припав на березень цього року – 10 разів.

Документ скасовує першу статтю закону «Про ратифікацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань», яка містить положення про ратифікацію договору, підписаного від імені рф в Нью-Йорку 24 вересня 1996 року.

Договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань підписали 186 країн і 178 із них — ратифікували. На початку жовтня володимир путін заявив, що росія може повестися дзеркально стосовно США і відкликати ратифікацію. Наступного дня спікер Держдуми В'ячеслав Володін повідомив, це питання обговорять на найближчому засіданні.

У пояснювальній записці до закону йдеться, що відкликати ратифікацію потрібно, щоб «усунути дисбаланс між росією та США щодо обсягу зобов'язань за цим договором».

Нагадаємо, у США були стурбовані наміром росії відкликати ратифікацію договору.

Раніше супутникові знімки зафіксували, що росія США та Китай останніми роками побудували нові об'єкти та вирили нові тунелі на своїх ядерних полігонах. Це може говорити про готовність країн поновити ядерні випробування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: