Одна з країн ЄС розглядає повну заборону угод з росіянами щодо нерухомості

Читать на русском
До того ж влада з'ясує, які існують варіанти, щоб обмежити володіння фінською нерухомістю для громадян тих країн, які не входять до ЄС і Європейської економічної зони.
фото: sud.ua

У Фінляндії планують кілька законодавчих проєктів, які можуть заборонити росіянам укладати угоди з нерухомості. Відповідним питанням займеться уряд країни.

Про це заявив міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен в інтерв'ю газеті Helsingin Sanomat.

У Литві заборонили продавати нерухомість росіянамУ Литві заборонили продавати нерухомість громадянам російської федерації через загрозу національній безпеці.

«Оцінка операцій з нерухомістю з громадянами країнами за межами ЄС, зокрема з росіянами була переглянута. Протягом зими буде оцінена можливість повної заборони цих угод або значних додаткових обмежень», – сказав Хяккянен.

Як зазначається, у країні також планується посилена перевірка транзакцій.

При цьому, така заборона передбачатиме низку винятків, і буде затверджено перелік конкретних ситуацій, у яких подібні угоди будуть можливими.

Також один із проєктів полягає в тому, що згодом закон може втрутитися сильніше, ніж зараз, якщо компанії продадуть щось критичне не тій країні.

«Щоб не сталося так, як тоді, коли з'ясувалося, що росіяни володіють Гельсінською верф'ю або чимось іншим», – додав Хяккянен.

До того ж влада з'ясує, які існують варіанти, щоб обмежити володіння фінською нерухомістю для громадян тих країн, які не входять до ЄС і Європейської економічної зони.

Робоча група має представити звіт щодо укладених росіянами угод з нерухомістю найпізніше в грудні. Інші частини звіту буде опубліковано пізніше.

Нагадаємо, що 16 вересня Фінляндія закрила в'їзд до країни для авто з російськими номерами.

Також «Слово і діло» проаналізувало, як Євросоюз торгував із росією до та після початку повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: