Вірменія звернулась до ЄСПЛ із закликом зупинити агресію Азербайджану

Читать на русском
У зверненні вимагається зобов'язати збройні сили Азербайджану припинити обстріли всіх цивільних об'єктів, населених пунктів і населення.
Ілюстративне фото24tv.ua

Вірменія звернулась до Європейського суду з прав людини з вимогою вжити заходів стосовно Азербайджану через його нещодавню «широкомасштабну агресію».

Про цеповідомляє місцеве видання News.am.

Зазачимо, що йдеться про оголошення Азербайджаном початку антитерористичних заходів у Карабаху у вівторок, 19 вересня.

«Представник Міжнародних правових справ сьогодні звернувся до Європейського суду з прав людини з проханням застосувати тимчасовий захід, щоб запобігти безповоротній втраті прав цивільного населення внаслідок широкомасштабної агресії, розв’язаної з боку Азербайджану проти населення Нагірного Карабаху», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у зверненні вимагається зобов'язати збройні сили Азербайджану припинити обстріли всіх цивільних об'єктів, населених пунктів і мирного населення.

Нагадаємо, Азербайджан 19 вересня оголосив, що розпочинає в Карабаху антитерористичні заходи для відновлення конституційного ладу. Після цього на вулиці Єревана почали виходити мітингувальники, які звинуватили Пашиняна в тому, що його політика спричинила нинішню ситуацію в Карабаху.

У МЗС Азербайджану заявили, що єдиний шлях до встановлення миру – повне виведення вірменських військових із регіону.

А вже ввечері у центрі Єревану почалися сутички між правоохоронцями та протестувальниками, які вийшли на вулиці з вимогою про відставку прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: