Азербайджан передав Вірменії проект мирного договору щодо Карабаху

Читать на русском
Азербайджан у четвер, 21 вересня, проводить переговори з Вірменією щодо ситуації в Нагірному Карабаху.
Фото: report.az

Азербайджан у четвер, 21 вересня, проводить переговори з Вірменією щодо ситуації в Нагірному Карабаху. Єревану передали на вивчення проект мирного договору.

Про це повідомив представник президента Азербайджану зі спеціальних доручень, посол Ельчин Амірбеков, повідомляє Report.az .

Сторони домовилися про припинення вогню у Нагірному КарабахуУ Нагірному Карабаху з сьогоднішнього дня ухвалили рішення про припинення вогню. Перемир'я розпочнеться з 13 години.

За його словами, переговори ґрунтуються на принципі взаємної поваги суверенітету та територіальної цілісності один одного.

Амірбеков вважає, що діалог із представниками вірменського населення Нагірного Карабаху також сприятиме укладенню мирного договору. При цьому він наголосив, що азербайджанська сторона вже передала Вірменії проект мирного договору.

Посол додав, що реінтеграція вірменського населення Карабаху – це внутрішня справа Азербайджану, а ці питання не мають жодного стосунку до Вірменії.

Нагадаємо, 19 вересня Азербайджан розпочав нову військову операцію у Нагірному Карабаху. Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Вірменія не має наміру розпочинати військові дії з Азербайджаном. У Єревані спалахнули протести.

Але вже 20 вересня сторони домовилися про припинення вогню в Карабаху та роззброєння.

Сьогодні в азербайджанському місті Євлах розпочалися переговори представників влади Азербайджану та мешканців вірменського походження Нагірного Карабаху.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: