ЄС затвердив стелю цін на нафтопродукти з росії

Читать на русском
Європейський Союз у суботу, 4 лютого, офіційно погодив дві стелі цін на російські нафтопродукти.
Фото: news.sky.com

Європейський Союз погодив дві стелі цін на російські нафтопродукти – одну для нафтопродуктів «преміум-класу», таких як дизельне пальне, гас і бензин, та другу для «дисконтного класу», таких як мазут і нафту.

Про це повідомляється на сайті Євроради 4 лютого.

Як Євросоюз торгував із росією до і після початку повномасштабної війниЯкими були обсяги торгівлі між Європейським Союзом та росією до та після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

«Сьогодні Рада ЄС ухвалила рішення встановити дві стелі цін на нафтопродукти, які походять з росії або експортуються з росії. Це ціна за барель», - йдеться у заяві, поширеній у Брюсселі.

Перша стеля цін на нафтопродукти, що торгуються з дисконтом до сирої нафти, встановлена на рівні 45 доларів США за барель.

Друга стеля цін на нафтопродукти преміум-класу затверджена на рівні 100 доларів США за барель.

Як зазначається на сайті ЄС, рівень стелі цін набуде чинності з 5 лютого 2023 року. Для суден, що перевозять російські нафтопродукти, які були закуплені та занурені на судно до 5 лютого та вивантажені до 1 квітня, передбачено перехідний період 55 днів.

У Єврокомісії зазначили, що обмеження цін на нафтопродукти та сиру нафту «постійно контролюватимуть для забезпечення ефективності та впливу», а самі граничні ціни переглядатимуть і коригуватимуть у міру необхідності.

Нагадаємо, у січні WSJ писав про те, що країни Заходу готують нові санкції проти російських нафтопродуктів.

Дослідження показало, скільки росія щодня втрачає через стелю цін на нафту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: