Постачання російської нафти морем знижується – Bloomberg

Читать на русском
Агенція Bloomberg оприлюднила дані, згідно з яких потоки сирої нафти морем по всій росії впали. Також рф заявляла, що скоротить видобуток нафти на 500 000 барелів на день у відповідь на санкції Заходу та обмеження цін на свою нафту, проте засекретила дані.
Bloomberg

Потоки російської сирої нафти починають демонструвати ознаки падіння, більш ніж через чотири місяці після того, як країна призвела до скорочення видобування нафти.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дані з відстеження суден.

Які країни цього року імпортували найбільше російського викопного паливаКитай у першому півріччі став найбільшим імпортером російського викопного палива. Які країни ще імпортували і яку суму – на інфографіці.

Згідно з оприлюдненими даними, постачання сирої нафти через західні порти росії за місяць до 9 липня вперше впали суттєво нижче середнього лютневого рівня після різкого зростання обсягів протягом наступних місяців.

«Потоки сирої нафти морським транспортом по всій країні впали до 2,86 мільйона барелів на день за тиждень до 9 липня. Це було трохи більше ніж на 1 мільйон барелів на день нижче, ніж минулого тижня, причому 80% падіння припало на порти в західній росії», - зазначає Bloomberg.

За даними агенції, зниження сталося після того, як рф слідом за Саудівською Аравією оголосила про подальші обмеження на початку цього місяця. У лютому росія заявила, що скоротить видобуток нафти на 500 000 барелів на день у відповідь на санкції Заходу та обмеження цін на свою нафту. Проте Москва засекретила ряд даних, тому нині достеменно невідомо, як вона виконує свою обіцянку.

Нагадаємо, G7 не буде змінювати цінову стелю на російську нафту.

Також, Польща і Литва пропонують ввести нові санкції проти рф та Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: