США виступають проти зниження стелі цін на російську нафту – Bloomberg

Читать на русском
США поки що виступають проти зниження граничної ціни на російську нафту, незважаючи на прагнення до цього деяких країн Європи.

Адміністрація президента США Джо Байдена виступає проти будь-яких кроків щодо зниження граничної ціни на російську нафту, незважаючи на прагнення деяких європейських країн ще більше скоротити доходи рф.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

Обмеження ціни на російську нафту марки Urals встановлено на рівні 60 доларів за барель.

Скільки росія щодня втрачає через стелю цін на нафту – результати дослідженняРосія щодня втрачає 172 мільйони доларів через обмеження цін на свою нафту, показали результати дослідження. Сума зросте у лютому, після того, як обмеження торкнуться нафтопродуктів.

За словами джерела, США хочуть дочекатися, доки у лютому будуть введені додаткові нафтові санкції, перш ніж проводити переоцінку цін на сиру нафту.

Оскільки для зміни порога потрібна одностайність у «Великій сімці», позиція США підвищує ймовірність того, що ціна на нафту залишиться на рівні 60 доларів.

На нижчій межі наполягає низка членів Євросоюзу, зокрема Польща та Естонія: вони хочуть ще більше вдарити по доходах росії, проте інші країни підтримують вищий рівень, побоюючись за свою економіку. Серед таких країн – Німеччина.

Очікується, що обговорення перегляду цін у ЄС розпочнеться наступного тижня.

Нагадаємо, 5 грудня набуло чинності ембарго на морські постачання російської нафти до країн Євросоюзу, а також обмеження цін на російську нафту, яку перевозять морем.

За інформацією ЗМІ, у лютому західні країни запровадять нову хвилю санкцій проти російського нафтового сектора.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: